Як здавалося б, складну тему зрозуміти, пояснити простою мовою. Якщо не вникати в технічні терміни, по суті мембрана нагадує тонку плівку незвичайної структури, а мембранна тканина - тканина в структурі якої є незвичайна плівка. Все просто.

Виходячи з якостей або параметрів такої тканини, на два найважливіших варто звернути особливу увагу якщо Ви хочете купити штани, купити мембранну куртку або купити костюм мембранний для активного відпочинку (риболовлі, полювання, туризму), до речі наші покупці часто купують куртки і штани не тільки для походів на природу, вони відмінно себе зарекомендували і серед міських пейзажів, зверніть свою увагу на водонепроникність і дихаючі властивості одягу з мембранних тканин. 
Успіх такого одягу серед поціновувачів активного способу життя та комфорту полягає в тому, що під дощем Ви залишаєтеся сухим, але при цьому тканина дихає, успішно справляючись із зайвою вологою. 
Як будь-який високотехнологічний продукт, за одягом з мембранної тканини необхідно спеціальним чином доглядати, можна навіть сказати обслуговувати. Ви ж не хочете з незамінною і комфортною речі для подолання погодних катаклізмів зробити непотрібну "тряпочку", а ще й лаяти нас, як виробника "не злим тихим словом" за якість. 
Давайте зупинимося на основних правилах по догляду за мембранною тканиною і вона прослужить довгі роки і ніколи не підведе. 
Насамперед потрібно ознайомитися з ярликом по догляду за виробом і слідувати описаним інструкціям. 
Використовуйте режим делікатного прання для речей з мембрани. 
Не можна прати мембранні речі в гарячій воді. 
Застосовуйте спеціальні засоби для прання мембран, які не забивають пори тканини.
Більшість мембранних тканин, в залежності від виду, мають свою розроблену спеціально просочення, відповідно, вам краще оновлювати просочення саме того типу, яку використовував виробник, а не просочення для взуття або наметів. 
Саме час описати види мембран виходячи з будови. 
Виділяють три основних: поровая, беспоровая і комбінована. 
поровим МЕМБРАННА ТКАНИНА 
важлива особливість порових мембран - вони дуже швидко починають "дихати", тобто, даний тип буде відмінно працювати в умовах високої зовнішньої вологості адже пори настільки малі, що краплі вологи потрапляють на неї зовні не можуть пройти крізь мембрану. У той же час, молекули пара, які з'являються при виділенні поту малі і вільно виводяться назовні. Але ви повинні пам'ятати, що одяг для полювання або риболовлі на основі порових мембранних тканин може швидко втратити свої унікальні властивості, якщо порушити правила догляду за нею, при звичайному пранні, звичайними порошками пори швидко засмітяться і у вас буде звичайна куртка або штани. {{ 1}} 
БЕСПОРОВАЯ МЕМБРАННА ТКАНИНА 
 
Беспоровие мембрани працюють трохи інакше. Так як, в принципі - це суцільний лист тканини, то транспортування вологи відбувається, як би по поверхах - верствам. Для ефективної роботи подібної мембрані потрібна наявність суттєвої різниці тисків водяної пари зовні і зсередини, тобто, в одязі буде трохи волого завжди, та й при високій вологості або при зниженні температури якісні характеристики будуть швидко наближатися до нуля.Але переваги одягу для активного відпочинку з таким типом тканини - це звичайно ж, щодо, не висока вартість, довговічність, а також більш висока водонепроникність або наявність стрейчевих властивості. 
Комбінована МЕМБРАННА ТКАНИНА
І нарешті вершина технологій на даний момент - комбіновані мембранні тканини. Поєднує в собі всі властивості порових і беспорових мембран, при чому виключаючи всі недоліки перших, і довговічність, і хороша водонепроникність, можливість виготовлення тканини з стрейчевими властивостями, але за якість доводиться платити. 
Одяг з такого матеріалу не може коштувати дешево, але комфорт який ви отримаєте, однозначно варто того. 
ви можете купити мембранний одяг комбінованого типу в інтернет-магазині KLOST. 
ви повинні розуміти, що панацеї немає, немає універсального матеріалу для альпініста, який йде в Гімалаї і мисливця центральній частині країни. 
Одяг слід підбирати по необхідним для Ваших цілей параметрам. Можливо вам і не знадобиться рівень водонепроникності в 20 000 який відмінно служить при штормових умовах (витримає і зливовий косий дощ, сильний вітер, сніг), може досить буде показника в 10 000 для захисту від сильного дощу, такі показники в 5 000 і 3 000 обговорювати немає сенсу, Ви здогадуєтеся про властивості, вони значно нижче. 
Більше уваги зверніть на дихаючі властивості одягу з мембранної тканини, її властивості безпосередньо залежать від кількості пара, що мозок (1 квадратний метр) пропускає за заданий проміжок часу, за одиницю виміру взяли 24 години. Тестуючи тканину, її поміщають в спеціальну машину, в якій імітується випаровування людського тіла протягом 24 годин і відзначають скільки вологи тканину відвела. 
У дорогих якісних виробах водонепроникність зазвичай становить не менше 20.000 мм водяного стовпа , а дихаючі властивості - не менше 8.000 г / кв. м. / добу. Мембрана середнього рівня зазвичай має характеристики 8.000 мм. / 5.000 г / кв. м. / добу або близько того. Базовий рівень - це зазвичай 3.000 мм. / 3000 г / кв. м / добу, хоча в виробах з такого виду тканини недостатньо високі характеристики мембрани можуть добре поєднуватися з наявністю великої кількості вентиляційних отворів, що дозволяють регулювати температуру всередині вироби.